Våre alpakka

Første sommeren hadde vi en flokk av 30 alpakka- store og små sjarmerende alpakkaer i alle farger! Det var ti cria som fartet rundt på sommerbeite - et herlig syn!

Alpakkaoppdretten min begynte med import av en nydelig alpakkaflokk fra Alpacas of Switzerland (AoS), en stor og erfaren oppdretter i Sveits som har spesialisert seg på fargede kvalitetsalpakka fra Peru.

Hoppene hadde blitt bedekket av hingster med topp avlskvalitet i Sveits- deriblant nydelige hingster i den sjeldne fargen "silver grey" og "rose grey". Jeg har lagd vekt på å bruke hingster med fiber som har beholdt sin "baby alpakka" kvalitet (dvs veldig myk fiber med en fiberdiameter under 21 mikron) gjennom mange leveår. Det blir tatt årlige fiberprøver av dyrene under klippingen som blir sendt til et "ull" laboratorium som måler ullkvaliteten, deriblant fiberdiameter.

De første cria fødthos oss viste nesten hele fargespekteret som spenner fra hvit, sort, fawn til silver og rose grey. Se et utvalg av bilder fra cria født i de siste årene under "Våre cria".