Norvetia -Alpakkaoppdrett i Asker

Velkommen!

Hva kan vi tilby?

Norvetia Alpakka oppdrett drives av veterinær Heike Köhler-Aanesen siden 2010. Her avles det sjarmerende alpakka i fargene sølvgrå, rosengrå, svart og brunt!

Foruten oppdrett av alpakka (alpaca) tilbys i begrenset omfang veterinærtjenester og rådgivning innenfor alpakkahelse. Det avholdes jevnlig kurs om alpakkahold og andre emner. Vi selger også egenproduserte alpakkadyner med alpakkaull fra egne dyr (se produkter).

Dyreassistert intervensjonsprosjekt (DAI) med støtte fra Gjensidige stiftelsen

Hva gikk prosjektet ut på?

Vi har i 2011 koordinert et prosjekt for å undersøke effekt av "dyre-assistert intervensjoner" med alpakka på barn og voksne med forskjellige psykiske lidelser, utviklings-hemminger og demens. Til dette pilotprosjektet fikk vi støtte av Gjensidige stiftelsen! På bildene over viser samarbeidspartnere til pilotprosjektet hvordan dyre-assistert intervensjoner (DAI) kan gjennomføres.

Hinderløype

Å gå hinderløype krever godt samspill og fremmer både fysisk aktivitet, sosial kompetanse og mestringsfølelse hos brukere.

Tidsskriftet

Det har kommet ut en artikkel i tidsskriftet Ergoterapeuten, utgave 4/2013 om prosjektet DAI med alpakka. Linken virker dessverre ikke lenger, men artikkelen kan sendes på forespørsel.

Ta gjerne kontakt per e-post dersom du er interessert å vite mer norvetia@gmail.com

Norvetias Storm ble Champion Grå på alpakkautstilling i Lyngdal i 2014.