Alpakka til salgs

Å se en liten flokk alpakka som koser seg på beite er en veldig spesiell opplevelse og mange synes det gir "avstressing" i den hektiske hverdagen vår. Å begynne med alpakkaoppdrett er blitt en slags "livsstil" i hele verden!Dyrene er gode landskapspleiere da de spiser mange slags krydder, løv, forskjellig ugress og til og med slått brennesle.

Håndspinning og strikking med alpakkaull er blitt en aldeles trendy hobby de siste vintrene - og alpakkafiber er blitt en etterspurt råvare! Særlig fordi ubehandlet alpakka råfiber ikke trengs å kardes eller vaskes før selve spinneprosessen!

Cria (alpakkaføll) er særlig spennende

for barn, men også voksne fryder seg over å se dem leke og frese rundt! Med litt trening får du en morsom "kamerat" som kan leies på tur sammen med en følgevenn.Alpakkaer finnes i mange fargeslag og personligheter- noen dyr er trent til å gå med grime, andre har spesielt myk og tett fiber og andre sjarmere med sitt vakre ansikt og morsom personlighet.Jeg holder jevnlig kurs om alpakkahold- da jeg ser et stort informasjonsbehov blant nye alpakkaeiere og de som planlegger å skaffe seg alpakka.

Dette tilbud er blitt tatt godt imot!

Aktuelle salgsdyr (oppdatert Mars 2017):

Til høsten 2017 har vi igjen noen dyr til salgs.

Ta kontakt med oss for mer informasjon: norvetia@gmail.com

Alle aktuelle salgsdyr kan også sees på www.alpacaseller.no.

Solgte dyr:

Norvetias Calypso

Lovende unghingst med god kroppsbyggning og crimp i den sjeldne fargen rosengrå.Halvbror til Norvetias Storm som ble grå Champion på alpakkautstilling i Lyngdal.Fibermåling i 2015:

Mean fiber diameter: 19 mikron

SD: 4 mikron

Født i 2014 og snart klar til "tjeneste".

Solgt

Norvetias Atlas

Sjarmerende vallakk født 2015.

Solgt

AoS Agamemnon

Med tungt hjerte selger jeg min svart avlshingst AoS Agamamnon- faren til mange premierte alpakka som f. eks den grå fargechampion Norvetias Storm.

Han er av peruansk avstamming og har helsvarte foreldre, dvs man får svarte avkom ved parring med en helsvart hoppe.

Født 10.6.2006

Mor: Pamelia CV 208 (true black)

Far: Son of Inca PS 924 (true black)

God og sterk kroppsbyggning som han arver ned til sine avkom.

Særdeles fin og glansfult fiber for alderen.

Fiberparameter fra 2015:

MFD: 24 mikron

CV: 19%

Solgt!

Vår norsk grå Champion 2014 "Norvetias Storm" er solgt til Bervang Gård! Vi ønsker han, sammen med Eileen og Svein-Erik, lykke til!Norvetias Shere Khan.

Solgt!